KONTAKT OS ALLE HVERDAGE PÅ TLF. 2299 0020 abdance@abdance.dk

Pardans standard

Brudevals

Brudevals er ikke noget at være bange for. Dansen er forholdsvis let at lære, og med koncentreret undervisning kan det læres i løbet af ganske få timer. Brudevalsen kan danses på flere måder. Der findes teatervals med små lette og vuggende trin, der er meget lette at lære. Nogen danser trip vals, og det er især folkedansere, der kender denne form for vals. Endelig er der Wienervalsen, hvor vi blot drejer mindre for at få det glidende og rolige look med.

For evt. enetimer kontakt abdance på 22990020 eller på abdance@abdance.dk

Vals og Winervals

Valsen startede som en gammel folkedans i Østrig, og det sydlige Tyskland. Vals betyder at dreje, og det er netop det, det hele handler om. Der findes mange forskellige former for vals. Den Engelske vals er langsom, og netop tempoet gør det let at lære teknikken. I Engelsk vals er grundfigurerne baseret på diagonale mønstre. Dansen og dens variationer er elegante, og nogen vil måske ligefrem kalde dem romantiske, og det er netop, hvad musikken er.

Wienervals, som er en hurtigere dans, men kun med få variationer, idet man således kun danser fortløbende højredrejninger (som er det letteste), fortløbende venstredrejninger og så den helt specielle ”Flicker”, som bevæger sig rundt på stedet både højre og venstre om, med et lille tjeck, stop, imellem for at skifte retning. Wienervals er den fejende flotte vals, man forbinder med store baller som f.eks. Wienerballet.

Slowfox

Slowfox er nok den sværeste af standarddansene. Den er rolig, og er standarddanserens svar på Rumba. Her kan vi vise teknikken i dens ypperste form, og danse til den dejligste musik.

Tango

Tangoen, der er overleveret gennem flere generationer af tangodansere, stammer fra Argentinas havne og slumkvarterer. Dansen blev en fashionabel dans i starten af 1900-tallet. Dansens grundvariationer er lette at lære, mens de snigende katteagtige  bevægelser er lidt sværere at tilegne sig.

Tangoen adskiller sig væsentligt fra de andre standarddanse, idet den er mere dramatisk og staccato-agtig, og holdningen er mere kompakt, hvor herren er meget dominerende og specielt hans højre side er ledende (eller dominerende).

Quickstep

Quickstep er, som navnet antyder, en hurtig dans. Trinene er lette, og med øvelse bliver de nærmest svævende over gulvet.

Dansen er bygget op over de to ældre danse, Boston og Onestep. Disse to danse dukkede op i USA i slutningen af det 19. århundrede, samtidig med at ragtime og jazzmusikken dukkede op. Dansen er bygget op over gåtrin frem på hæl, og chassétrin, som både danses med samlede Fødder og krydsede fødder. Quickstep er, hvad vi populært kalder, standarddansens “champagne”.

Se også disse stilarter