KONTAKT OS ALLE HVERDAGE PÅ TLF. 2299 0020 abdance@abdance.dk

HIP-HOP

Se også disse stilarter

 

Freestyle

Freestyle er en måde at danse, hvor danseren improviserer sine bevægelser på stedet, når han danser i stedet for at have dem planlagt på forhånd dvs. koreografi. I sin mest ekstreme form er det modsatte af koreografi.

 

House

House er en musikgenre, som er skabt til og af festen på dansegulvet. Den kan kategoriseres som en undergenre af den brede vifte af musik, der betegnes dance. Af den grund er fokus på rytmen i kraft af et taktfast 4/4 beat med tydelig stortromme på alle fire taktslag i et tempo på omkring 120-130 bpm.

House dance er en hybrid betegnelse for en form for social dans som hovedsageligt danses til House musik . House stammer fra klubber i Chicago og New York. De vigtigste elementer i dansestil fodarbejde, “jacking” og “lofting”. House er primært en dansestil , der lægger vægt naturlig improvisation med komplekse og hurtige fodarbejde, kombineret med bløde og løse bevægelser i overkroppen.

 

R&B

Rhythm’n’blues også kaldt R&B er ikke en genre, men derimod en samlebetegnelse for den rytmiske musik, som afrikansk-amerikanske musikere i USA hovedsagelig har spillet.

I vore dage betegner rhythm’n’blues (eller R&B, som den normalt kaldes) en afrikansk-amerikansk variant af popmusik med vægt på inspiration fra soul, rap, dance m.v. Ligheden med den musikgenre, der oprindelig blev kaldt rhythm’n’blues er meget lille.

 

Dubstep

Dubstep er en genre indenfor elektronisk dansemusik, der har sine rødder fra det sydlige London og kan beskrives således: Stramme, faste sange med en overvældende bassline, trommer med stor efterklang og lejlighedsvise vokaler. Dubstep er opstået som et udspring af Drum’n’bass musikken. Det kendetegnes ofte ved at tempoet er imellem 140 og 160 BPM, og der kun er lilletromme 3. og 7. taktslag.

 

Krump

Opstod I ghettoerne I L.A i 90’erne. Krump står for: Kingdom Radical Uplifted Mighty Praise.
Stilen opstod som en udvej fra bandemiljøet for unge i ghettoerne. Ved at udtrykke deres vrede uden vold, igennem en dansestil, kom de af med deres aggressioner. Det er primært en freestyle dans. Den kendetegnes ved eksplosive hårde og tunge bevægelser, som udføres med en aggressiv attitude den såkaldte ”buck” stil. ”Clowning” er bevægelserne indenfor krump som er af mere humoristisk og selvironiske karakter. Disse bevægelser udføres som regel ved battles når man skal gøre grin med modstanderen.

 

Funk

Funk er betegnelsen for en musikalsk musikgenre. Funkmusikken fødtes i USA i 1970’erne med inspiration fra primært Bossa nova, soul, jazz og rock. Det er karakteristisk for funk, at rytmikken er meget stram, og at rytmegruppens roller for en stor dels vedkommende er ostinater. Funkmusikken benytter sig af elektriske og elektroniske instrumenter. Som med de fleste andre musikalske genrer er det svært at sætte funken i bås. Mange jazzalbums fra 1960’erne benytter de samme virkemidler som funken, ligesom meget af nutidens R&Bog pop også gør det.

 

 

Old School

Old school hip hop er den første type hip hop, der kom fra New York i 1970’erne og 1980’erne. Sammenlignet med New school har Old school relativt enkle og langsomme, men dog mere aggressive rytmer.

 

Popping

Popping er en robotlignende hiphopdans fra 70’erne. Den kommer fra Californien, og er delvis inspireret af locking.

 

Locking

Locking er en stil af funk dans, der i dag er også forbundet med hiphop. Navnet er baseret på begrebet locking, som dybest set betyder: frysning fra en hurtig bevægelse og ” låse ” i en bestemt position, at holder denne stilling for en kort stund, og derefter fortsætter i samme hastighed som før. Stilen er afhængig af hurtige arm og hånd bevægelser, kombineret med mere afslappede hofter og ben. Bevægelserne er generelt store og overdrevene, og ofte meget rytmisk og stramt synkroniseret

Ragga

Ragga blev udviklet som et udspring fra dancehall i 80’erne.

Ragga/Dancehall er en dans der er kendetegnet ved dens afrikansk inspirerede trin blandet med elementer fra mavedans, hip hop, salsa osv. Stilen er i dag udbedt over hele verden hvor bla. Sean Peal, Beyonce og Rihanna har brugt Ragga/Dancehall dans.

 

Girly

Girly er hip-hop men med fokus på det feminine. Girly tager udgangspunkt i koreografier som er inspireret af f.eks.:  Beyonce, Jennifer Lopez, Rihanna og mange flere.

 

Break Dance

Breakdance er en gadedans, hvis forløber Uprock opstod i South Bronx, i New York City i slutningen af 1960’erne. Det var ofte fattige gadebørn, der brugte dansen til at tjene penge. Breakdance er en del af Hiphop-kulturen.

Trenden startede i 1970’erne, hvor blandt andet DJ Kool Herc, fandt på at forlænge de oprindelige breaks i musikken, med sine egne lyde og beats, så disse blev længere end de originale. I disse længere breaks blev det almindeligt at underholde med dans – og breakdance var opstået.

I breakdance konkurreres der i kampe. Det at kæmpe mod hinanden vil sige, at man konkurrerer mod hinanden ved, at det er to hold eller dansere, som danser på skift på et bestemt område. kampen bliver ofte afgjort af en dommer, men kan også afgøres af publikum.

 

Moderne

Se også disse stilarter